Terugkeer naar Nijmeegse flat kan maanden duren

De door brand getroffen flat in Nijmegen is voorlopig onbewoonbaar. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

Het gaat weken tot maanden duren voor alle senioren hun woningen in de uitgebrande flat in Nijmegen weer kunnen betrekken. Eigenaar Woonzorg Nederland zoekt samen met Nijmeegse woningcorporaties naar tijdelijke huisvesting voor de getroffen bewoners. Dat heeft de gemeente Nijmegen laten weten.

In een cafetaria onder woonzorgcentrum De Notenhout brak vrijdagochtend brand uit. Alle 71 appartementen moesten worden ontruimd. Een deel van de woningen heeft zware schade opgelopen door de brand. In het dak van het complex zit een gat.

Oorzaak brand nog onbekend

Wat de precieze oorzaak van de brand is, is nog onbekend. De politie heeft onderzoek gedaan en kunnen uitsluiten dat er sprake is geweest van brandstichting. De brandweer is nog bezig met een eigen onderzoek waarvan de resultaten nog niet bekend zijn. Waarschijnlijk is een technisch mankement de oorzaak geweest van de brand.

Zestien bewoners lagen vanochtend nog steeds in het ziekenhuis. Van hen zijn er negen zwaargewond. Morgenmiddag vindt er een besloten bijeenkomst plaats voor de bewoners en hun begeleiders. Verzekeraars zijn dit weekeinde bereikbaar in een tijdelijk kantoor bij de flat, waar de oudere bewoners hulp kunnen krijgen bij het invullen van schadeformulieren.

    • Pim van den Dool