‘Feyenoord-medewerker betrokken bij rellen Rome’, laatste fans voorgeleid

Eric Gudde ANP / Bas Czerwinski

Een medewerker van Feyenoord was betrokken bij de rellen die vorige week plaatsvonden in Rome. Dat heeft algemeen directeur Eric Gudde vandaag bevestigd tegenover RTV Rijnmond. Bij het geweld vielen dertien gewonden en werd onder meer een zeventiende-eeuwse fontein beschadigd.

Gudde liet verder weten dat er hooligans in de bus van de directie van de club hebben gestaan. Zij zijn volgens de directeur herkend. “Er moet een wet komen, waardoor deze mensen echt hard aangepakt kunnen worden”, aldus Gudde.

De algemeen directeur herhaalde echter de woorden die hij eerder deze week uitte. “Ik wil afstand nemen van de achterlijke mensen die de boel vernielen. We zijn ons wel degelijk bewust van het gedrag, maar wij associëren ons er niet mee.”

laatste fans voorgeleid

Zes Feyenoordsupporters die vorige week tijdens de rellen in Rome zijn gearresteerd, moeten vandaag nog weg uit Italië, zo bepaalde de rechter. Het proces tegen hen wordt later gehouden, meldt persdienst ANP. Het zijn de laatsten van de 28 verdachten die in Italië voor de rellen zijn voorgeleid. Anderen kregen boetes of celstraffen.

Lees verder in nrc.next: Ze doen het voor de kick (€)

    • Casper van der Veen
    • Sterre van der Hee