In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer rellende Feyenoordfans in Rome, een ijsberentweeling in Ouwehands Dierenpark, geredde hondjes in Nijmegen, internationaal carnavalsfeest en bevroren watervallen.
Peski, regio Donetsk, 16 februari 2015. Een Oekraïense militair kijkt uit een tank. Het Oekraïense leger was maandag niet van plan hun zware wapens terug te trekken vanuit de frontlinies vanwege de zware aanvallen door de pro-Russische rebellen.
AFP / Oleksandr Ratushniak
Hundwil, Canton Appenzell, Zwitserland, 16 februari. In het Zwitserse dorp wordt 'Bloch', Zwitsers carnaval gevierd. De versierde boomstam wpordt door de dorpen in het canton getrokken als cadeau voor de arbeiders daar.
EPA / Gian Ehrenzeller
New Delhi, India, 16 februari. De presidentiële wacht staat klaar voor de welkomstceremonie voor de bezoekende Sri Lankaanse president Maithripala Sirisen die de banden komt aanhalen.
AFP / Roberto Schmidt
Myanmar, 17 februari. Rode Kruis-vrijwilliger Moe Kyaw Than, 45, uit Myanmar is gewond geraakt terwijl hij hulp verleende bij gevechten tussen de Chinese provincie Yunnan en het leger van Myanmar.
REUTERS / Soe Zeya Tun
Alsasua, Noord-Spanje, 17 februari. Tijdens het Momotxorro carnaval dat vooraf gaat aan de katholieke vastentijd, dost men zich uit als half-mens, half-koe. De man op de foto smeert zich in met koeienbloed. Er worden ook hoorns gedragen en met bloed besmeurde witte shirts. Met fakkels en onder luid gejoel trekken ze door de stad.
AP / Alvaro Barrientos
Nijmegen, 20 februari. In een cafetaria in een winkelcentrum in de Nijmeegse wijk Neerbosch Oost woedt een zeer grote brand. De brandweer heeft opgeschaald naar grip 2. Een bovengelegen flatgebouw met voornamelijk senioren wordt ontruimd. 9 zwaargewonde mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Twee hondjes zijn uit het appartementencomplex gered.
Paul Rapp
De artiesten van sambaschool Unidos da Tijuca bereiden zich voor op hun optreden tijdens het Carnavalsfeest in het Sambadrome in Rio de Janeiro.
AP / Felipe Dana
Calcutti, India, 17 februari. Een vrouw voert rituele gebeden uit ter ere van de trouwdag van de goden Shiva en Parvati tijdens het Maha Shivratri festival.
EPA / Piyal Adhikary
Lahore, Pakistan, 17 februari 2015. Ravage na een zelfmoordaanslag waarbij tenminste 4 doden en meerdere gewonden vielen. In de centrale provincie Punjab vinden relatief weinig aanslagen plaats.
EPA / Rahat Dar
San Juan, Puerto Rico, 15 februari. Het lichaam van de 50-jarige Renato Garcia is rechtop tegen de muur gezet in het huis van zijn zus. Hij had nooit aangegeven hoe hij zijn uitvaart zou organiseren, maar de laatste paar weken van zijn leven had hij dagelijks in het verkleedpak van de Green Lantern rondgelopen en dus besloten vrienden en buren hem het pak aan te trekken bij zijn afscheid. Hij overleed door onbekende oorzaak.
AP / Ricardo Arduengo
Een verbrand klaslokaal in een van de 5 VN-scholen waar Palestijnen wonen nadat ze tijdens de 50-daagse oorlog met Israël van vorige zomer hun huis zijn kwijtgeraakt. Het vuur ontstond door kortsluiting. Bij de brand kwam een jongetje van 9 maanden om het leven.
REUTERS / Mohammed Salem
Niagara Falls, Ontario, Verenigde Staten, 17 februari. Met temperaturen tot -14 graden Celsius is zelfs deze waterval bevroren tijdens de zeer strenge winter in delen van de Verenigde Staten.
REUTERS / Lindsay DeDario
Sarre-Union, France, 17 februari. Mensen lopen over de begraafplaats waar graven zijn vernield.
EPA / Patrick Seeger
Artemivsk, Oekraïne, 18 februari. Kisten met lichamen van in em om Debaltseve gedode Oekraïense soldaten staan buiten een mortuarium.
REUTERS / Oleksandr Klymenko
Artemivsk, Oekraïne, 18 februari. Oekraïense militairen begroeten elkaar nadat het regeringsleger zich terugtrok uit Debaltseve.
AFP / Anatolii Stepanov
Rhenen, 19 februari. Een ijsberentweeling speelt in hun buitenverblijf in Ouwehands Dierenpark. De welpjes hebben nog geen naam, omdat het geslacht nog niet is bepaald.
Bart Maat
Soligorsk, ten zuiden van Minsk, 19 february 2015. Kinderen met ademhalingsproblemen krijgen 'Speleotherapie' waarbij ze in een zoutmijn zitten.
REUTERS / Vasily Fedosenko
Rome, Italië, 19 februari. Feyenoordsupporters hielden gisteren huis in Rome, voorafgaand aan de Europa Leaguewedstrijd tegen AS Roma. Gisteravond werden weer zo’n twintig relschoppers opgepakt, meldde de Italiaanse krant La Repubblica. Dat aantal komt bovenop de 33 aanhoudingen die gisteren overdag al waren verricht. Van die 33 supporters zaten er ’s avonds nog 23 vast. Negentien fans zijn al berecht. De hooligans gooiden volgens Italiaanse media met rookbommen, flessen, en andere spullen. Auto’s, motoren en prullenbakken werden vernield toen de relschoppers door de politie werden verdreven.
AP / Gregorio Borgia
<b>Foto van de week:</b> In de dagelijkse stroom van nieuwsbeelden zitten soms ook stills uit films. Promotiemateriaal dat je meestal onmiddellijk herkent doordat het beeld net te mooi of net te onwaarschijnlijk is. Deze foto lijkt wel heel erg op zo’n filmbeeld. Bij een brand in Pasay ten zuiden van Manila vluchten bewoners weg uit hun brandende huizen. Te veel dramatiek en actie op het eerste gezicht maar het is spijtig genoeg wel echt gebeurd. ( Evert Hermans, chef fotoredactie )
EPA / Francis R. Malasig
Gold Coast, Queensland, Australië, 20 februari. Kinderen genieten van de hoge golven die worden veroorzaakt door cycloon Marcia die samen met cycloon Lam langs de Australische kust trok.
EPA / Dave Hunt