Waag eens een gokje

Het mooie van cutting edge technology is dat er een groot speculatief element in zit. En misschien zijn clouddiensten al wat meer mainstream, toch wil je investeren in die bedrijven die de investering in hun technologische ontwikkeling kunnen terugverdienen. En het is ook zeker dat niet al die ontwikkelingen uiteindelijk als volwassen product de markt zullen bereiken. De belegger kan dan kiezen uit twee soorten bedrijven. Enerzijds de molochen die voldoende geld hebben om elke ontwikkeling te kunnen volgen, zoals Google, Microsoft en Apple. Maar dan betaal je een stevige prijs in de vorm van een hoge koers/winstratio. En daarnaast kun je zoeken naar kleine innovatieve bedrijven die vooral toevoegingen doen aan mainstream clouddiensten. En daar heb je kans op grote winst of een koers van 0 euro. Ik houd wel van een gokje voor een klein gedeelte van de portefeuille. Daarom maar goed zoeken op internet.