Net gemist, 21/2

KIJKEN Wat De Wereld Draait Door Tijd 50 minuten NRC-redacteur Pieter Steinz was afgelopen week gasthoofdredacteur van DWDD. Sinds bij hem spierziekte ALS werd geconstateerd, legde Matthijs van Nieuwkerk uit, kijkt hij meer televisie, waaronder DWDD. Pieter Steinz maakte een prachtige aflevering, met als tafelheer Ronald Snijders, auteur van het boek De Alfabetweter. En hij

KIJKEN

Wat De Wereld Draait Door
Tijd 50 minuten

NRC-redacteur Pieter Steinz was afgelopen week gasthoofdredacteur van DWDD. Sinds bij hem spierziekte ALS werd geconstateerd, legde Matthijs van Nieuwkerk uit, kijkt hij meer televisie, waaronder DWDD. Pieter Steinz maakte een prachtige aflevering, met als tafelheer Ronald Snijders, auteur van het boek De Alfabetweter. En hij liet zijn hoogleraar Klassieke Oudheid Fik Meijer een virtuele rondleiding geven door de Romeinse stad Leptis Magna in het huidige Libië.

KIJKEN

Wat Aboutaleb bij CNN
Tijd 2 minuten

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was deze week in Washington om mee te praten over extremisme. Hij werd tijdens zijn bezoek ook geïnterviewd door CNN en viel opnieuw op door zijn uitspraken. „Ik ben niet alleen burgemeester maar ook moslim. Misschien heb ik daardoor de autoriteit om deze harde uitspraken over moslims te doen terwijl mijn collega’s dat niet kunnen.”

KIJKEN

Wat Dubai-video
Tijd 3 minuten

De Brit Rob Whitworth geeft fotografische minirondleidingen door wereldsteden. Met een techniek die hij ‘flow motion’ noemt plakt hij de beelden zo achter elkaar dat je op hoog tempo door bijvoorbeeld Dubai vliegt. Van de passagiersstoel in het vliegtuig, via de cockpit over de bagageband naar de aankomsthal, en dan via de trein de stad in.

KIJKEN

Wat Utrecht in 1830
Tijd 10 minuten

Hoe zag Utrecht er tweehonderd jaar geleden uit? Via een interactieve website kun je de stad in 1528, 1649 en 1830 bezoeken. Je ziet de Oudegracht als middeleeuwse haven en hoe Utrecht veranderde onder keizer Karel V.

LUISTEREN

Wat Go Out’ van Blur
Tijd 4 minuten

De Britse band Blur komt na twaalf jaar met een nieuw studioalbum. The Magic Whip verschijnt eind april. Maar het eerste nummer ‘Go Out’ staat nu al online. Blur haalde inspiratie uit een reis naar Hongkong en Noord-Korea.

Thomas Rueb

 

    • Lineke Nieber