Neem een indextracker

Er zijn weinig technologiebedrijven op de Amsterdamse beurs en inspelen op cloudcomputing is onmogelijk. Indirect profiteert ASML ervan: de snelle groei van mobiele apparatuur die via de cloud werkt stuwt de vraag naar chips. Computers, telefoons en tablets slaan meer op in de cloud, maar ze hebben nog altijd veel opslagcapaciteit. Geheugen wordt goedkoper en is in tegenstelling tot de cloud altijd en snel voor handen. ASML is een prima belegging. Beleggen in de technologiesector is riskant vanwege de snel veranderde markten. Gok op een veelbelovende nieuweling en de kans bestaat dat die het net niet redt. Kiezen voor de gevestigde orde is ook niet alles. In tegenstelling tot meer defensieve sectoren, waar bijvoorbeeld Coca Cola en Nestlé eeuwig lijken te domineren, kan een leider snel vallen. Kijk maar naar Nokia en Motorola. Ik raad aan een indextracker te kiezen, zoals een ETF op de ISE Cloud Computing Index.