Nederlandse jeugdfilm wint Emmy award

Een fragment uit de Nederlands jeugdfilm Alles Mag met hoofdrolspeler Lars Jennissen. De film van regisseur Steven Wouterlood heeft in New York een Emmy award gewonnen in de categorie beste televisiefilm/korte serie. Foto ANP/Ivo de Bruijn

Voor het eerst heeft een Nederlandse jeugdfilm een Emmy award, de belangrijkste Amerikaanse prijs in de televisie-industrie, gewonnen. De film Alles mag van reggisseur Steven Wouterlood won gisteravond in New York tijdens de Emmy Kids Awards in de categorie ‘beste televisiefilm/korte serie’.

Alles mag gaat over de 11-jarige Tygo, gespeeld door Lars Jennissen, die gek is op carnaval en bij de majorettes wil. Maar dan verhuist het gezin naar Amsterdam, waar ze geen carnaval vieren. De film werd eerder al op het Nederlands Film Festival genomineerd voor een Gouden Kalf en won prijzen op filmfestivals in Toronto, Tokio en Oberhausen. Naast Jennissen spelen onder andere Ricky Koole en Patrick Sloof in de film, die de enige Nederlandse kandidaat was voor een prijs.

Bekijk de 22 minuten durende film hier.

    • Sam de Voogt