Kramer helpt ADO opnieuw aan zege

Diep in blessuretijd heeft Michiel Kramer ADO Den Haag opnieuw aan een overwinning geholpen. Hij scoorde in eigen huis de 3-2 tegen PEC Zwolle. De ploeg is daardoor nu acht wedstrijden op rij thuis ongeslagen.

ADO begon de wedstrijd als sterkste en kreeg in de eerste helft een paar kansen. Topscorer Kramer kwam een aantal keer in de buurt van de openingstreffer, maar miste op beslissende momenten precisie. PEC deed aanvallend weinig. De toch al gemankeerde aanvalslinie raakte na een kwartier ook Sheraldo Becker kwijt. Mustafa Saymak was zijn vervanger.

Den Haag kwam kort voor rust op voorsprong. Middenvelder Roland Alberg schoot - met onbedoelde medewerking van Wout Brama - raak. Een kwartier na de pauze verdubbelde de Portugees Wilson Eduardo de marge.

Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag ’43 GOAL ADO DEN HAAG!! Alberg schiet vanaf rand 16 op doel, waarna zijn schot door een Zwols been van richting veranderd wordt #ADOpec 1-0
Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag GOAAL ADO DEN HAAG!! Wilson Eduardo maakt vanaf de rand 16 zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag en zet daarmee de score op 2-0! #ADOpec

Ben Rienstra bracht Zwolle terug in de wedstrijd. In de spannende slotfase gebeurde van alles. Zo tekende invaller Mustafa Saymak in blessuretijd nog voor de gelijkmaker. Kramer wist ADO Den Haag vervolgens toch nog met een doelpunt in blessuretijd aan de overwinning te helpen.

PEC-trainer Ron Jans:

Twitter avatar PECZwolle PEC Zwolle Jans: “Ik vond de 2-2 ook wel logisch. Het is zuur dat we toch nog verliezen. Het was niet nodig al won ADO misschien wel verdiend.” #adozwo

Voor Kramer was dit het veertiende doelpunt deze competitie. De laatste keer dat het de Haagse club lukte acht keer overeind te blijven in eigen huis, was in 1979.

Twitter avatar martinhansen90 Martin Hansen Yaaah!! Another 3 . Must deserved win for the season .. And lets remember the King KRAMER👍💪😎❤️💛💚 http://t.co/Ewcnl9mGVc

Wedstrijdverslag door persdienst ANP.

    • Laura Klompenhouwer