Kijken: wolkenkrabber The Torch in Dubai staat in brand

Oh, ironie. Vannacht vloog in Dubai een van de hoogste bewoonde wolkenkrabbers ter wereld – 348 meter hoog, 80 verdiepingen – in brand. De naam van het gebouw: the Torch (de Fakkel). Door de harde wind verspreidde het vuur zich snel, en dat leverde surrealistische beelden op.

Een foto van de in brand staande wolkenkrabber The Torch vanuit een nabijgelegen gebouw. Foto AP/Rhea Saran

Oh, ironie. Vannacht vloog in Dubai een van de hoogste bewoonde wolkenkrabbers ter wereld - 348 meter hoog, 80 verdiepingen - in brand. De naam van het gebouw: the Torch (de Fakkel). Door de harde wind verspreidde het vuur zich snel, en dat leverde surrealistische beelden op.

https://www.youtube.com/watch?v=84CahpUCerQ

Niemand raakte gewond bij de brand, die inmiddels is geblust. Wel zijn een aantal mensen uit voorzorg behandeld omdat ze rook hadden ingeademd. Het vuur brak rond 02.00 uur vannacht uit op de 52e verdieping. Duizenden bewoners, voornamelijk expats, werden geëvacueerd. Ook werden uit voorzorg mensen uit omliggende wolkenkrabbers gehaald. Wat precies de oorzaak is van de brand is nog niet bekend.

Foto Reuters/David French

De brand die vannacht woedde in de wolkenkrabber The Torch in Dubai. Foto Reuters/David French

Stukken puin vallen naar beneden

The Torch is het op vier na grootste woongebouw ter wereld. Het werd geopend in 2011.

Politie zette uit voorzorg de omliggende straten af. Dat was een goede zet, zo bleek later, toen stukken glas en puin die waren gesmolten door het vuur naar beneden vielen. Inmiddels zijn de bewoners van de onderste verdiepingen weer thuis. Of dat ook mogelijk is voor de bewoners van de 52e en omliggende verdiepingen is nog niet bekend.

Foto AFP/Karim Sahib

De schade aan de wolkenkrabber The Torch is de ochtend na de brand goed te zien. Foto AFP/Karim Sahib

    • Sam de Voogt