Ik speelde tot in den treure ‘schooljufje’

Jantje Schiphorst

(49) begon in december als financieel directeur bij NDC Mediagroep. Ze viel midden in een reorganisatie, nu dat achter de rug is, kan ze een strategie voor de toekomst uitzetten.

1. Vanwaar deze stap?

Ik miste ondernemen in mijn vorige baan. Ik was toe aan een eindverantwoordelijke rol, waarbij ik beslissingen kan nemen en zitting heb in een directie. Zo kan ik verschil maken.

2. Kruiwagen?

Bij de sportwedstrijd van mijn dochter sprak ik een moeder die bij een van de aandeelhouders werkte en me op deze functie attendeerde. Zo belandde mijn CV bij Boer & Croon, en kwam ik in het sollicitatieproces terecht.

3. Eerste daad?

Het financiële nut en de noodzaak van de reorganisatie bij het mediabedrijf aangeven. Nu dat achter de rug is, kan ik verder kijken, nadenken over een goed digitaal verdienmodel voor de toekomst van het bedrijf.

4. Nest?

Ik ben opgegroeid op een boerderij in Havelte. Een warme omgeving waar ik heb geleerd hard te werken, een ‘schouders eronder’ mentaliteit. Mijn moeder werkte ook als lerares.

5. Studie?

Bedrijfskunde in Groningen.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Ik speelde tot in den treure ‘schooljufje’. Verhalen vertellen aan de knuffels. Het leuke is dat mijn dochter nu precies hetzelfde doet.

7. Wat wilt u later worden?

Nu nog niet, maar later zou ik deels wel iets willen doen met microfinanciering, begeleiding van financiële projecten in Afrika of Azië.

    • Maurice Boyer
    • Marloe van der Schrier