hoezen tegen koude voeten

Koude voeten zijn misschien wel de grootste spelbreker tijdens een winters rondje op de racefiets of mountainbike. Snijdende wind, sneeuw, regen en opspattend water kunnen na een uurtje trappen al voor een paar gevoelloze klompen zorgen. Goed zittende schoenen, wintersokken, een lik vaseline of uierzalf op je tenen, of ouderwetse boterhamzakjes kunnen helpen. Wie echter langer van huis gaat, kan niet zonder een paar goede overschoenen. Overschoenen zijn nauwsluitende beschermhoezen met een sluiting aan de achterkant en een klittenbandsluiting onder je zool die ruimte laat om de schoen aan je pedaal te klikken. Ze zijn nog het best te vergelijken met een paar klassieke slobkousen. De P.R.O. Barrier WxB overschoenen van Pearl Izumi zijn vervaardigd van elastisch, wind- en waterdicht materiaal met een fleece voering voor isolatie en warmte. De P.R.O. Barriers zijn voorzien van reflecterende details, waterdichte naden en ze zijn aan de onderkant versterkt met slijtvast kevlar. Ook verkrijgbaar in zwart.

Martijn Boot

pearlizumi.com, 49,95 euro