Opinie

    • Marloe van d er Schrier

Het weekend van Sofie van den Enk

Sofie van den Enk gaat presenteren bij de Keuringsdienst van waarde, werd deze week bekend. Dit weekend bezoekt ze Israël voor opnames.

‘Nee, mama gaat niet met de taxi”, probeert Sofie van den Enk (34) haar zoontje Magnus (3) over afstand uit te leggen. Hij kijkt aan de overkant van de straat door het raam. Hij is bij de oppas, de lege taxi rijdt net weg zonder zijn moeder. Van den Enk zou naar Israël vertrekken, maar wegens een sneeuwstorm boven Istanbul, wordt de reis uitgesteld naar de avonduren. „Onverwacht een vrije dag”, zegt ze.

Deze week werd bekend dat Van den Enk onderdeel gaat uitmaken van het presentatieteam van de Keuringsdienst van waarde, een televisieprogramma waarin de herkomst van producten wordt achterhaald. In Israël maakt ze een aflevering. Waarover precies kan ze niet zeggen: „Een product dat helemaal uit een jasje getrokken moet worden.”

Ze kon kiezen, zondag of zaterdagochtend terugvliegen. „Ik ben een groot voorstander van samen uit, samen thuis, maar dat principe heb ik dit weekend gebroken.” De crew keert zondag terug, zij zaterdag. „Ik ga elke zaterdag zwemmen met mijn zoontje. Het is vooral een papa-uurtje, er zijn veel vaders met kinderen in het zwembad. Maar ik zie mezelf ook wel een beetje als een vader, ik werk veel, en dan is dit toch een momentje met z’n tweetjes.”

Maar dat is niet de enige reden om eerder terug te keren uit Israël; ze heeft ook een feest zaterdagavond. „Een vriend van mijn man is jarig, en viert dat groots.” Misschien mondt dat wel uit in stappen in Utrecht. Dat doet Van den Enk niet zo vaak meer. „Met kleine kinderen is dat lastig. Ik ga nu twee of drie keer per jaar all out, dan zorg ik dat de kinderen ergens zijn en ik zeker weet dat ik kan uitslapen.”

Haar kinderen, Magnus (3) en Reina (0) gaan zaterdag dan ook naar de schoonouders, maar als die zondag zijn opgehaald gaat ze met haar zoon naar de première van ‘Nijntje in Concert’. „Ik vind het leuk om te worden uitgenodigd voor kinderdingen.” Tussen de bedrijven door wil ze nog graag Wie is de mol terugkijken, vorig jaar won ze het programma. „Nu als fanatieke kijker, realiseer ik me weer hoe moeilijk het is om de mol door te hebben. Eerst dacht ik dat het Rik was, maar nu twijfel ik weer, Chris en Margriet kunnen het ook nog zijn.”

’s Avonds staat het enige vaste onderdeel van het weekend op het programma. Samen met Paul Rabbering presenteert Van den Enk het radioprogramma PS Radio op 3FM. „Dan sluit ik mijn weekend af, zeg ik Paul gedag op de parkeerplaats, rij naar huis en kruip mijn bedje in. Op naar een nieuwe week.”

    • Marloe van d er Schrier