Griekenland, gerechtsdeurwaarders en gestolen auto’s

Een weekoverzicht aan de hand van de beste graphics op NRC Q

Grieken hebben problemen in de portemonnee…

Het hottest topic van deze week: Griekenland. Afgelopen dagen werd er flink gesteggeld tussen premier Tspiras en de Europese politieke leiders. Ook over de 244 miljard aan steun die de Grieken ontvingen. Waar is dat geld eigenlijk naartoe gegaan? Vooral naar de staatsschuld.

…net als - ja echt - deurwaarders

De deurwaarder heeft nu ook zelf geldzorgen. Het gaat namelijk niet zo lekker met de branche, becijferde het ING Economisch Bureau. De omzet van alle gerechtsdeurwaarders daalde voor het eerst sinds 2006.

Met onderbroekenmaker Björn Borg gaat het aardig…

Het was ontzettend ‘jaren nul’: de boxershortband boven de spijkerbroek met de hoofdletters Björn Borg prominent in felle kleuren. Hoe gaat het nu met de Zweedse onderbroekenfabrikant? Aardig in de kas, minder op de beurs.

…er wordt ook eens wat aardigs gezegd over de NS…

Het mag ook best een keer: een positief stuk over de NS. De vervoerder doet het bijvoorbeeld steeds beter als je kijkt naar de duurzaamheid. Oké, de NS vervuilt zelf aan omgerekend 70 miljoen euro, maar de trein - ten opzichte van de auto - zet de vervoerder 90 miljoen euro in de plus.

…en emojis zijn niet meer weg te denken van Twitter

7,9 miljard. Zoveel emoji’s zijn er sinds juli 2013 verstuurd op Twitter. De populairste? NRC Q rekende het uit: “Face with tears of joy” is goed voor gemiddeld 770 keer per minuut. Een van de favorieten van de redactie - de lijngrafiek, hoe kan het ook anders - doet het minder goed. Aan ons ligt het niet.

emojitweets-bar-pubv2

ICYMI: de belangrijkste binnenlandse economische cijfers van deze week

Het afgelopen jaar zijn er weer minder auto’s gestolen (-1.000) in Nederland, maakte de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit dinsdag bekend. LocalFocus analyseerde de ontwikkeling per gemeente en dat ziet er zo uit op de kaart.

En verder:

  • Aantal verkochte woningen:↑ (+6 procent t.o.v. januari 2013)
  • Ondernemersvertrouwen:↑ (5,6 punten)
  • Omzet detailhandel:↑ (+0,5 procent)
  • Omzet winkels in woninginrichting:↑ (+4,1 procent t.o.v. jaar eerder)
  • Consumentenvertrouwen:↓ (-1 punt tot 0.7)
  • Bestedingen door consumenten:↑ (+0,5 procent t.o.v. jaar eerder)
      • Yordi Dam