Aanmodderfakker

(Michiel ten Horn, 2014) Eeuwig student Thijs (32) is een verkrampte, op de drempel van de volwassenheid staande, kinderlijke man. Zijn leven bestaat uit vreugdeloze routine: sloom baantje bij Mediamarkt, bier, sigaretten en ’s ochtends ontwaken met zijn wang op het toetsenbord. In de eerste scène fietst hij beneveld door een park, waar hij stopt om een sigaret op te steken. Plots ziet hij zonder enige emotie dat er een boom over de weg valt. Thijs is een jochie dat zich tegenstribbelend laat pamperen door zijn bazige moeder en zijn lastige zus. Tot de 16-jarige scholiere Lisa opduikt. Ze is intelligent, speelt mondharp en ziet wel iets in Thijs.

De ironische romantische komedie Aanmodderfakker van Michiel ten Horn en scenarist Anne Barnhoorn speelt brutaal met de regels van het genre en werd bekroond met Gouden Kalveren voor beste film, acteur en scenario.

NPO3, 20.10-21.50u.