Eerst melk verkopen, dan bier

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

Werner van Es (41) zal dit najaar in functie treden als zenderdirecteur bij RTL 5, hij werkt nu al schedule director voor de zenders. Hij neemt de functie over van Paul Cormont, die zich meer wil gaan richten op de ontwikkeling van programma’s, met name bij RTL 4.

Anton Berns (70), wordt benoemd tot Fellow van de American Association for Cancer Research (AACR). Een eretitel voor onderzoekers wiens werk van belang is voor het begrijpen en behandelen van kanker. Berns is de tweede Nederlander die deze wordt benoemd.

FrieslandCampina krijgt een nieuwe directeur. Per 1 juni treedt Roelof Joosten (57) aan als CEO. Joosten zal de functie overnemen van Cees ‘t Hart. Joosten is al sinds 2004 in dienst bij het zuivelconcern.

Deze Cees ‘t Hart (56), die weggaat bij FrieslandCampina, vertrekt naar Denemarken. Hij wordt daar vanaf 15 juni CEO bij de Carlsberg Group, een grote internationale bierbrouwer van Deense origine.

Arjen Tillema (49) wordt de nieuwe voorzitter van Transparency International Nederland (TI-NL). Dat is onderdeel van Transparency International, een internationale ngo die zich bezig houdt met bestrijding en preventie van corruptie. Tillema is verder adviseur bij advocatenkantoor NautaDutilh.

Het recruitmentbureau Page Personnel, heeft Joost Fortuin (47) aangesteld als managing director. Fortuin werkt sinds 1996 bij het PageGroup en lanceerde in 2002 Page Personnel Nederland.