Deze week geen stenen

FOTO AFP/AHMAD GHARABLI

De Tempelberg is een omstreden plek: voor zowel joden, christenen als moslims is de heuvel in het oosten van Jeruzalem een heilige plaats. De spanningen tussen Israëliërs en Palestijnen lopen hier geregeld hoog op. Maar gisteren was van deze twisten even niets te merken. Een enorme sneeuwstorm had de Tempelberg voorzien van een sneeuwlaag van 25 centimeter, een bijzondere gebeurtenis in Jeruzalem. Hier houden Palestijnse jongens na het vrijdaggebed een sneeuwballengevecht, met op de achtergrond de islamitische Rotskoepel.

Ook op de Westelijke Jordaanoever is veel sneeuw gevallen, en ook daar gooien Palestijnse jongens sneeuwballen na het vrijdaggebed. Het is een vrolijke variatie op hun gebruikelijke ritueel na het wekelijkse gebed: stenen gooien naar de politie.