AZ te sterk voor Go Ahead Eagles, gelijkspel in Almelo

GA Eagles-trainer Foeke Booy tijdens een andere wedstrijd. Foto ANP / Erik Pasman

AZ heeft op bezoek bij Go Ahead Eagles de winst gepakt. De ploeg van trainer John van den Brom won in de Adelaarshorst met 2-0. Het duel Heracles Almelo en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd in het Polman Stadion 1-1.

AZ nam na 33 minuten de leiding via Simon Poulsen, nadat Steven Berghuis en Jeffrey Gouweleeuw twee grote kansen hadden laten liggen. De Deense linksback sloeg in de rebound toe nadat Guus Hupperts op doelman Mickey van der Hart was gestuit.

Twitter avatar AZAlkmaar AZ 33. GOAL! Poulsen maakt er 0-1 van! #AZ #gaeaz https://t.co/CcJ4chuNQH

Kort nadat Deniz Türüç dichtbij de gelijkmaker was geweest, besliste Robert Mühren in de 58e minuut de wedstrijd op aangeven van invaller Dos Santos, die de treuzelende Sjoerd Overgoor van de bal had gejaagd.

Twitter avatar AZAlkmaar AZ 58. GOAL! Op aangeven van Dos Santos maakt Mühren er 0-2 van! #gaeaz #AZ http://t.co/WdW5TD1qzX

AZ heeft nu de derde plaats in de eredivisie overgenomen van Feyenoord, dat morgen tegen Excelsior speelt. De Alkmaarse ploeg kwam door de winst op 44 punten uit 24 wedstrijden, Feyenoord volgt met 41 uit 23. De trainer John Van den Brom heeft de derde plaats tot het doel van zijn ploeg bestempeld.

Go Ahead Eagles blijft met 23 punten net boven de degradatiezone staan. De thuisclub had de punten hard nodig om afstand te nemen van de gevarenzone.

Gelijkspel in Almelo

In Almelo bracht invaller Denni Advic de thuisclub in de 76e minuut met een kopbal op voorsprong. Een paar minuten later tekende Sébastien Haller voor zijn vijfde doelpunt in twee wedstrijden voor FC Utrecht. De Fransman, gehuurd van Auxerre, scoorde vorige week vier keer tegen FC Dordrecht (6-1).

Het duel kende weinig kansen. Niet verliezen leek voor beide teams belangrijker dan winnen. De clubs gingen zonder doelpunten de rust in. Een doelpuntloos begin van de tweede helft is voor FC Utrecht niets nieuws. Het was de veertiende keer dit seizoen dat de club de eerste helft van een competitiewedstrijd afsloot zonder doelpunten.

Heracles was geen schim van de ploeg die vorige week Feyenoord verraste (2-0). Trainer John Stegeman probeerde met het inbrengen van Simon Cziommer en Denni Avdic een beslissing te forceren.

Twitter avatar HeraclesTweet Heracles Almelo 65. Wissel: Iliass Bel Hassani verlaat het veld. Voor hem in de plek Simon Cziommer. #herutr
Twitter avatar HeraclesTweet Heracles Almelo 73. Volgende wissel: Wout Weghorst uit het veld, voor hem erin Denni Avdic. #herutr

Uitgerekend die spelers speelden een hoofdrol bij de openingstreffer van de thuisploeg. Cziommer gaf de bal na 76 minuten zo nauwkeurig voor dat Avdic de bal voor het inkoppen had (1-0). Het antwoord van FC Utrecht liet slechts vier minuten op zich wachten.

Twitter avatar HeraclesTweet Heracles Almelo 76. Effectieve wissels. Na een voorzet van Simon Cziommer kopt Denni Avdic de bal in het net 1-0 #herutr

Wedstrijdverslag door persbureau ANP

    • Laura Klompenhouwer