Kramer heeft niks met Dronten

De ijsbaan van Dronten is niet besteed aan olympisch kampioen Sven Kramer. Wegens de verbouwing van zijn ‘eigen’ ijsstadion Thialf in Heerenveen was de schaatsploeg Lotto-Jumbo deze week uitgeweken naar Leisure World in Dronten, maar de kwaliteit van het ijs is volgens Kramer dusdanig onder de maat dat het bij twee trainingen zal blijven.

Vanochtend vertrok de Fries naar Calgary, waar begin maart het WK allround gehouden. Overigens was dat vertrek gepland, met het oog op de sluiting van Thialf.

Maar Kramer zal niet meer terugkeren in Dronten. „Iedereen doet z’n best, ze hebben alleen de mogelijkheden hier niet. De rest in Nederland is ook niet veel beter, dus dan houdt het op”, zegt hij op de website DeDrontenaar.nl.

Afgelopen maandag, direct na de WK afstanden, werd de ijsvloer van Thialf verwijderd. De baan wordt het komende half jaar voorzien van nieuwe installaties en wordt pas in oktober heropend. Schaatsbond KNSB huurde daarom voor de topschaatsers ijsuren in Groningen en Dronten in.

De verwachting is dat de Nederlandse ploegen de komende maanden vooral voor het buitenland zullen kiezen. In de zomer kan enkele weken worden geschaatst in Calgary en in het Zuid-Duitse Inzell, de favoriete trainingslocatie van veel Nederlandse toppers.