Ontsnapte tbs’er Rooyse Wissel terug in kliniek

Foto ANP/ Koen van Weel

De 52-jarige man die gisteren uit tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray was ontsnapt tijdens zijn begeleid verlof is aangehouden, meldt zowel politie als de kliniek. De man werd gevonden na een tip van Burgernet. Hij is inmiddels terug in de kliniek.

Twitter avatar politievenray Politie Venray De gisteren ontvluchte TBS-er vd Rooyse Wissel is vanochtend aangehouden. Met dank aan de mensen die hebben gereageerd op #Burgernet.

Eind september ontsnapte er ook al een man uit de kliniek, ook toen tijdens begeleid verlof. De politie hield hem binnen een week aan. Half augustus hield de politie in het Utrechtse Maarssen een 44-jarige tbs’er aan die twee weken onvindbaar was nadat hij niet van verlof was teruggekeerd.

Opspraak

De Rooyse Wissel raakte vorig jaar in opspraak. Een groep gedetineerden had de beschikking over slagersmessen, sigaretten, telefoons en geld. Dat was te zien op beelden van het EO-televisieprogramma Dit is de dag.

Het initiatief voor de reportage kwam van de gedetineerden zelf. Zij hadden de opnamen in de kliniek gemaakt met de camera op een telefoon. De gedetineerden zeiden aandacht te willen vragen voor de gevaarlijke situatie in de kliniek.

    • Frank Huiskamp