Negen zwaargewonden na brand Nijmegen - flat voorlopig onbewoonbaar

De brandweer haalde vandaag mensen uit het seniorencomplex aan de O.C. Huismanstraat in Nijmegen. Negen mensen raakten zwaargewond. Foto ANP/ Piroschka van de Wouw

Bij de brand die vandaag woedde in een seniorenflat in Nijmegen zijn negen mensen zwaargewond geraakt, zegt een woordvoerder van de gemeente. Eerder werd een getal van vijf genoemd. In totaal zijn er zestien mensen naar het ziekenhuis vervoerd. De zwaargewonden zijn er ernstig aan toe, maar hoe ernstig precies, is nog niet duidelijk.

Er raakten vijf andere mensen gewond en twee lichtgewond nadat er vanochtend rond 06.00 uur in snackbar Ugala aan de O.C. Huismanstraat brand uitbrak. Die sloeg over naar de flat. Even waren er berichten dat een deel van het dak was ingestort, maar er is alleen een stuk technische apparatuur naar beneden gekomen, zegt de woordvoerder. Één van de zwaargewonden is iemand op wie de apparatuur terecht was gekomen.

Onbewoonbaar

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is. De flat is voorlopig onbewoonbaar. Eerst wordt er onderzoek gedaan naar de schade die brand er heeft veroorzaakt. In totaal zijn er 71 woningen ontruimd. Veel van de voornamelijk bejaarde bewoners moeten onderdak vinden bij familie of vrienden. De gemeente zoekt met woningcorporaties naar vervangende huisvesting.

    • Frank Huiskamp