NAC Breda wint eindelijk weer - 2-1 tegen Cambuur

NAC Breda heeft voor het eerst in tweeënhalve maand weer een eredivisiewedstrijd gewonnen. De ploeg wist in eigen huis Cambuur Leeuwarden met 2-1 te verslaan. De Bredanaars hebben de punten hard nodig: ze lopen gevaar om dit seizoen te degraderen.

NAC Breda heeft vanavond voor het eerst in tweeënhalve maand weer een eredivisiewedstrijd gewonnen. De ploeg was in eigen huis Cambuur Leeuwarden met 2-1 de baas. De Bredanaars hebben de drie punten hard nodig: ze lopen gevaar om dit seizoen te degraderen.

In de eerste helft begon Cambuur aanvankelijk als de sterkere partij, maar later wist NAC zijn stempel meer op de match te drukken. De Bredanaar Guyon Fernandez wist zelf de bal in het goal te knallen, maar de arbiter floot af vanwege buitenspel. Hoewel beide teams voor rust nog kansen krijgen, eindigt de eerste helft zoals hij begon: 0-0.

Elfde gele kaart De Kamps

Na de rust kreeg NAC-middenvelder Joeri de Kamps in de 55e minuut geel. Het is zijn elfde kaart dit seizoen, één minder dan kaartenrecordhouder en toenmalig RKC Waalwijkspeler Guy Ramos in het seizoen 2011/2012 kreeg. Na meerdere gemiste kansen slaagt Adnane Tighadouini er in de 64e minuut dan toch eindelijk in om de openingstreffer voor NAC binnen te schieten.

Twitter avatar _Voetbalwereld #Voetbalwereld RAAK | Joeri de Kamps heeft zijn elfde kaart van het seizoen te pakken. Nog 2 en hij heeft een Eredivisie-record te pakken!

Dan groeit het vertrouwen van de thuisploeg. NAC komt meerdere malen in actie en in de 87e minuut wordt de wedstrijd beslist door Tighadouini. Hij schiet de bal in de verre hoek. In de blessuretijd weet Cambuur-spits Bartholomew Ogbeche de eer van de uitploeg te redden en scoort 2-1, wat de eindstand wordt.

De laatste keer dat NAC drie punten wist te pakken was alweer op 6 december. Toen wist de Bredase ploeg uit van Cambuur te winnen. Met slechts 18 punten staat NAC voorlaatste in de eredivisie en loopt de ploeg van Robert Maaskant degradatiegevaar.

    • Casper van der Veen