Jij controleert of alles bij deze verzekeraar strak verloopt

Beeld NRCQ

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: (Senior) auditor
Bedrijf: VIVAT Verzekeringen
Wat opvalt aan de vacature: De verzekeraar waar je gaat werken is net verkocht aan een nieuwe eigenaar.

Wat doe je dan eigenlijk?

Je controleert de kwaliteit en effectiviteit van bedrijfsprocessen binnen VIVAT Verzekeringen. En die processen kunnen heel uiteenlopend zijn. Heeft elke roker bijvoorbeeld, volgens het protocol, een premieopslag gekregen bij zijn of haar levensverzekering? Of klopt het businessmodel van een bepaalde afdeling eigenlijk wel?

Jij onderzoekt het en praat daarvoor met mensen die dagelijks met de bewuste processen bezig zijn. Of je duikt in de cijfertjes, zoals het geval is bij de controle van de premieberekening. Bij de betrokkenen kondig je van tevoren aan waar je exact naar gaat kijken en uiteindelijk bespreek je met hen en met het management wat je bevindingen precies zijn.

Halverwege het jaar bekijk je met het team van auditors welke onderwerpen er het volgende jaar op de planning moeten komen te staan. Welke bedrijfsonderdelen hebben bijvoorbeeld de grootste risico’s?

Waarom zoeken ze iemand?

Er zijn meerdere nieuwe auditors nodig. “Het komt namelijk regelmatig voor dat iemand doorgroeit en overstapt naar een andere functie binnen het bedrijf”, zegt Marijn Hiemstra, Senior Audit Manager Finance, Risk and Asset Management.

Wat voor collega moet je zijn?

Je moet niet houden van herhaling, want VIVAT wil juist voorkomen dat je steeds maar weer hetzelfde doet. Een audit doe je trouwens nooit alleen. Hiemstra:

“De kracht van een audit zit ‘m juist in het team.”

Ook vind je het een mooie uitdaging om af en toe met directieleden om tafel te zitten en hen als dat nodig is te vertellen wat er verbeterd kan worden binnen het bedrijf.

Wat verdient dat?

Tussen de 2.600 en 4.500 euro bruto per maand. Ook krijg je korting op verzekeringen en hypotheekproducten. En als je de prestaties waarmaakt die je van tevoren met je leidinggevende afspreekt, verdien je ook nog een beoordelingstoeslag.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Je moet wel van een beetje reizen houden, want je zult geregeld op één van de drie verschillende locaties in Utrecht, Alkmaar of Amstelveen moeten zijn. Maar daarnaast leent het werk zich erg voor het ‘nieuwe werken’. Zo kun je bijvoorbeeld wat eerder naar huis gaan om de kinderen van school te halen en dan ’s avonds je werk afmaken.

En je begint op een interessant moment bij VIVAT. De verzekeringstak van SNS REAAL wordt verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang, zo werd maandag bekend.

    • Marieke ten Katen