Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Raad Heerenveen betaalt reporter

In Heerenveen betaalt de gemeenteraad een journalist om verslag te doen van de vergaderingen. De raad wil meer aandacht voor zijn werk nu lokale media vaak geen verslag meer doen van de vergaderingen. Tekstschrijver José van de Hoef maakt artikelen van elk agendapunt die op de site van de gemeenteraad worden geplaatst en gratis worden aangeboden aan (lokale) media. Niet iedereen is blij met het initiatief. Journalisten en politici vrezen voor de onafhankelijkheid van de reporter.