Tientallen gewonden bij brand in Nijmegen

De brandweer blust de brand die is ontstaan in een cafeteria onder een wooncomplex in Nijmegen. Foto ANP

Door een brand in een snackbar onder een woonzorgcomplex in Nijmegen zijn vijftig mensen gewond geraakt. Vijftien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, onder hen is een aantal zwaargewonden. Er waren berichten dat een deel van het dak was ingestort, maar volgens burgemeester Hubert Bruls was er slechts een airco omgevallen. De brand is onder controle.

Een verslaggever van Omroep Gelderland:

Twitter avatar henrivanveen henri van veen burgemeester #bruls zegt op radio gelderland dat er geen dak is ingestort in #nijmegen. er zou een airco-installatie zijn omgevallen.

In totaal zijn vijftien mensen zijn het ziekenhuis overgebracht. Vier mensen raakten lichtgewond, dertig mensen hebben rook ingeademd. De gewonden werden met hoogwerkers naar buiten gebracht.

Alle vijftig appartementen van het complex moeten worden ontruimd, schrijft persbureau ANP. De bewoners kunnen in ieder geval de komende nacht niet in hun eigen woning doorbrengen. De gemeente zorgt voor opvang voor mensen die niet ergens terechtkunnen, zei Bruls tijdens een persconferentie.

De brand ontstond rond 06.00 uur vanochtend in cafetaria Ugala aan de Otto C. Huismanstraat in de Gelderse stad. De cafetaria is helemaal uitgebrand. De oorzaak is nog niet bekend. De appartementen in de flat hebben vooral roet- en rookschade, schrijft ANP.

    • Frank Huiskamp