Gestoofd geitenvlees met laurier en koolraap

Aan geitenkaas zijn we nationaal verslaafd en geitenmelk en dito yoghurt zijn aan onstuitbare opmars bezig. Maar met de consumptie van geitenvlees, een bijproduct van al die melk, wil het nog niet zo vlotten in Nederland. Best zonde van die beesten, want met hun vlees is niks mis. Het is mager en, mits van een jong dier, minder uitgesproken van smaak dan lamsvlees. Wanneer je het stooft wordt het heerlijk mals en neemt de smaak van de gebruikte kruiden aan.

Ik zou zeggen: probeer het komend weekeinde eens, met deze zoetkruidige stoofpot uit Lekker Lokaal. Verkoopadressen voor Nederlands geitenvlees zijn te vinden op http://www.geitenvlees.com/index.php?i=22.

Schil de koolraap en snijd hem doormidden. Maak van één helft mooie plakken en blancheer die 7 minuten in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en houdt apart.

Snijd de andere helft in blokjes. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan en bak het vlees rondom aan.

Voeg de komijn, bouillon, laurierblaadjes en knoflook toe en stoof het vlees circa 45 minuten. Doe er de ui, paprika en koolraapblokjes bij en stoof alles nog 15-20 minuten. Roer de honing en saffraan door de vleesstoof en breng op smaak met zout en peper.

Leg de plakken koolraap in een schaal en stort het vlees erop.