Dit is wat je vandaag moet weten

Oudewaal met Montelbaantoren in de ochtend Foto ANP

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Er komen nieuwe woningmarktcijfers naar buiten. Die zijn lang niet overal goed. Doe onze quiz en ontdek wat je met je onverkoopbare huis kunt doen.

V&D eist een loonoffer van zijn werknemers en staat voor de rechter. Dat kan ook anders, kijk maar naar Sligro. Deze vier dingen kan V&D van Sligro leren.

ABN Amro presenteert jaarcijfers en iedereen kijkt of het bedrijf klaar is voor de beursgang. Zes dingen die het beursgenoteerde ABN Amro niet meer zal doen.

Gezien het aantal betalingsachterstanden zou het momenteel feest voor deurwaarders moeten zijn. Het tegendeel is waar. Ook de deurwaarder heeft (geld)zorgen.

Poldernieuws

De Amerikaanse NSA en Britse GCHQ hebben chipmaker Gemalto uit Amsterdam gehackt. Alle media duiken vandaag op het nieuws van The Intercept. De Amerikanen zijn zo in staat telefoon- en dataverkeer buiten de eigen grenzen af te luisteren.

Ook familiebedrijven moeten hun grootaandeelhouders openbaar maken in de strijd tegen witwaspraktijken, meldt het FD.

Op FTM een betoog tegen het vrijhandelsverdrag, een geniepige campagne van het verderfelijke grootkapitaal.

While you were sleeping… in the US

Slate schrijft tevreden dat Walmart overstag is: de laagste lonen stijgen flink bij de winkelonderneming.

Drones zijn voor commercieel gebruik verboden. De Wall Street Journal vat de houding van het bedrijfsleven samen: so what?

Stilletjes ondergaan grote banken en Wall Street firma’s een transformatie, meldt de New York Times: “Bonussen krimpen. De omzetgroei staat stil.”

While you were sleeping… in Asia

De miljardendeal zit de NAVO-landen niet lekker volgens Reuters, maar Turkije zal inderdaad een Chinees antiraketsysteem aankopen.

De winkelomzet in een reeks Aziatische landen bereikt recordhoogtes, aldus de Nikkei Asian Review.

Licht melancholisch meldt de BBC dat een iconische Bollywoodfilm van het witte doek verdwijnt. Maar de filmbusiness doet het goed in India.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q