Buien en wind

Na een rustige en overwegend droge periode is het weer vandaag omgeslagen. Een krachtige westelijke stroming voert lagedrukgebieden en fronten aan. Vrijwel dagelijks vallen er buien, soms waait het flink. Vanavond trekt een regengebied van zuidwest naar noordoost over ons land. Komende nacht en morgen draait de wind naar west tot noordwest en wakkert aan. Door aanvoer van koude lucht in de hogere lagen van de atmosfeer ontstaan boven de Noordzee buien met regen, hagel en natte sneeuw die ons land binnendrijven. Tussendoor klaart het zaterdag overdag even op en wordt het 6 of 7 graden. De nacht naar zondag verloopt droger en rustiger met landinwaarts een graadje vorst. Zondag is het overdag op een enkele bui na droog, met vooral zon in de ochtend en een temperatuur van 7 graden.