Bewoners flat Nijmegen kunnen voor maandag niet terug naar huis

Brandweer haalt mensen uit seniorencomplex ANP / Piroschka van de Wouw

De bewoners van een seniorenflat in Nijmegen, die vandaag zwaar beschadigd raakte door een brand in een snackbar, kunnen niet voor maandag terug naar hun woning. Dat laat de gemeente Nijmegen vanavond weten, meldt persdienst ANP. Bij de brand raakten negen mensen zwaargewond.

Een flink aantal van de 70 appartementen heeft grote roet- en rookschade opgelopen. Ook zijn veel ramen gesprongen. Alle bewoners zijn geëvacueerd. De woningen moeten worden onderzocht door experts voordat de bewoners kunnen terugkeren.

In totaal zijn zestien mensen in het ziekenhuis opgenomen. 35 andere personen zijn ter plaatse behandeld voor lichte verwondingen en ademhalingsproblemen. De meeste geëvacueerde personen verblijven momenteel bij vrienden of familie. De gemeente Nijmegen zoekt met woningcorporaties naar vervangende huisvesting.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie houdt rekening met brandstichting.

    • Casper van der Veen