Tbs’er uit De Rooyse Wissel ontsnapt tijdens begeleid verlof

Foto ANP / Koen van Weel

Een 52-jarige man uit tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray is ontsnapt tijdens zijn begeleid verlof. De politie is naar hem op zoek, meldt de kliniek.

Eind september ontsnapte ook een man uit de kliniek, óók tijdens begeleid verlof. De politie wist hem binnen een week aan te houden. Medio augustus hield de politie in Maarssen ook een 44-jarige tbs’er aan die niet van verlof was teruggekeerd.

in opspraak

De Rooyse Wissel raakte vorig jaar in opspraak. Een groep gedetineerden in de tbs-instelling in Venray had de beschikking over slagersmessen, sigaretten, telefoons en geld. Dat was te zien op beelden van het EO-televisieprogramma Dit is de dag.

Het initiatief voor de reportage kwam van de gedetineerden zelf. Zij hadden de opnamen in de kliniek gemaakt met de camera van een telefoon. De gedetineerden zeiden op deze manier aandacht te willen vragen voor de gevaarlijke situatie in de kliniek.

    • Sterre van der Hee