Roosbeefs maffe stem verleidt en plaagt

Sommige nummers stormen op je af, sommige volgen schoorvoetend. Op haar derde cd Kalf overrompelt Roosbeef in nummers als Amerika, Schelde, Kalf en de verrassende Duitstalige knaller Und Man liebt so viel.

De muziek is rijk gearrangeerd, en varieert op het rockidioom. Roosbeefs zangerige klank valt samen met de zangerige gitaar in bijvoorbeeld Controleer Mij. Een pianopassage bloeit op, of jazzy drums dringen naar voren, omlijst door eenzame bastonen.

De hoofdrol op het album is voor Roosbeefs vrijmoedige, maffe, soms liederlijke, soms kwijnende zangstem. Een stem die op een plagerige manier verleidt. Een stem ook die hier terrein verkent in het op de grens van sentiment balancerende Raak Mij Aan dat van ballade uitdijt tot een wiegende gospel-meezinger.

In de teksten valt een preoccupatie op met nieuw leven: jong gras, baby’s, kalveren. Een paar nummers blijven achter. We Hebben Alles en Modemeisjes beklijven minder, muzikaal en in tekst.