Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan militairen in Mali

Koning Willem-Alexander op bezoek bij de Nederlandse troepen op kamp Castor in Mali.
Koning Willem-Alexander op bezoek bij de Nederlandse troepen op kamp Castor in Mali. Foto ANP / Eva Klijn

Koning Willem-Alexander heeft een bezoek gebracht aan de Nederlandse troepen in Mali. De koning was gisteren en vandaag in het Afrikaanse land, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Hij werd vergezeld door Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif.

Het bezoek begon in Gao, waar de koning is rondgeleid in kamp Castor, verblijfplaats van Nederlandse militairen. Vandaag had Willem-Alexander een korte ontmoeting met de Malinese president Ibrahim Boubacar Keïta. Ook bracht hij een bezoek aan het hoofdkwartier van VN-missie Minusma in hoofdstad Bamako.

Nederland doet sinds april 2014 met zo’n 450 man mee aan de ‘Multidimensional Integrated Stabilization Mission’ (Minusma) van de Verenigde Naties. De militairen zitten in het zuiden van Mali, in de buurt van Gao.