Cultuur

Jij zorgt dat zorgverleners zich online kunnen bijscholen

Foto ANP

Functie: Ontwikkelaar inhoud online leeroplossingen
Bedrijf: Vilans (met ongeveer 150 werknemers)
Wat valt op aan de vacature: “Je bent bekend met het ontwikkelen voor zowel laag- als hoogopgeleiden en je bent scherp op het effect van leren en efficiënt ontwikkelen.”

Wat ga je dan doen?

Vilans is een kenniscentrum voor professionals in de langdurende zorg (denk thuiszorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg). Het deelt praktische informatie met zorgverleners, zoals het herkennen van ziektebeelden. Maar het richt zich ook op brede thema’s als de veranderingen in de zorg en omgaan met andere culturen. Alleen moet die ingewikkelde kennis wél worden omgezet in handzame informatie.

En dan kom jij om de hoek kijken. Jij zorgt voor handzame online informatie. Op een aansprekende manier. Amarens Bakker, strategie- en conceptontwikkelaar:

“Je schrijft teksten, stuurt zorgdeskundigen aan, geeft opdrachten aan designers en zorgt dat er bijvoorbeeld foto’s en video’s worden gemaakt”

Op die manier ontwerp je dus een zogeheten online leermodule. Daarbij hou je contact met de mensen uit de praktijk - die zijn immers degenen die het gaan gebruiken - om te kijken of je ontwerp het gewenste effect heeft.

Waarom zoeken ze iemand?

Het bedrijf heeft de ambitie zich meer te ontwikkelen op het gebied van online leren en er is veel vraag naar vanuit de zorg. De functie is dan ook helemaal nieuw.

Wat ga je verdienen?

Maximaal 4.635 euro bruto.

Wat voor collega moet je zijn?

Vilans is een bedrijf waar veel experts werken, academisch opgeleid, en met kennis over één specifiek gebied. Zoals dementie of verandering in de zorg. De afdeling waar jij gaat werken, Kennis Continu, is erop gericht die kennis toegankelijk te maken. Je collega’s werken voornamelijk op flexplekken en op jouw specifieke afdeling wordt nagedacht over vernieuwende vormen van leren. Daarom ben je vaak in gesprek met mensen uit het zorgveld en marketingexperts.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

“Je werkt vanuit een vraag dus je hebt veel contact met mensen in de zorg. In deze functie zit je dus altijd tussen de academische kennis en het praktische werkveld in. De zorg is constant in beweging, dus je moet creatief zijn en altijd weer iets nieuws bedenken.”

Wel werk je constant met andere mensen en heb je geen vaste collega’s. Daar moet je dus van houden.