Europa League: PSV verliest van Zenit, gelijkspel voor Feyenoord

Luuk de Jong van PSV in duel met keeper Yuri Lodygin van Zenit. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

PSV heeft de eerste confrontatie met Zenit Sint-Petersburg in de Europa League verloren. In het Philips Stadion moest de ploeg met 1-0 buigen voor de koploper van de Russische competitie. Hulk maakte in de 64e minuut het enige doelpunt.

Volgende week het vervolg in Sint-Petersburg. PSV gaat naar Rusland in de wetenschap dat het minimaal één keer moet scoren om kans te maken op een plek bij de laatste zestien in het tweede Europese bekertoernooi.

Feyenoord-AS Roma

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd met AS Roma, om een plek bij de laatste zestien van de Europa League, met 1-1 gelijkgespeeld in Stadio Olimpico in Rome. Na een kansloze eerste helft, waarin Ivoriaan Gervinho 1-0 maakte, kwam Feyenoord in de tweede helft sterk terug. Colin Kazim-Richards trok de stand tien minuten na de rust gelijk.
(ANP)

Lees ook op nrc.nl: Opnieuw twintig fans van Feyenoord opgepakt bij rellen in Rome