Schalke 04 is geen partij voor Real; ook Porto legt goede basis voor kwartfinale

Op halve kracht heeft Real Madrid gisteravond een voorschot genomen op een plaats in de kwartfinales van de Champions League. De titelverdediger won met speels gemak de uitwedstrijd bij Schalke 04 (2-0). Het verdedigend spelende Schalke bleef een afstraffing als vorig jaar bespaard, toen Real Madrid de Duitse club voor eigen publiek met 1-6 vernederde. Ronaldo en Marcelo waren gisteren de doelpuntenmakers. FC Porto verschafte zich een goede uitgangspositie. De Portugezen speelden in het eerste duel met FC Basel met 1-1 gelijk in Zwitserland. Porto heeft daardoor over drie weken in Portugal al genoeg aan een doelpuntloos gelijkspel om door te gaan. De Paraguayaan Derlis Gonzalez scoorde voor Basel, de Braziliaan Danilo scoorde uit een penalty voor Porto. (ANP)