Ajax wint thuis van Legia Warschau: 1-0

Anwar El Ghazi van Ajax en Dossa Junior van Legia Warschau tijdens het Europa League-duel in Amsterdam Foto EPA / Olaf Kraak

Ajax heeft vanavond voor eigen publiek een kleine zege geboekt op Legia Warschau in de Europa League (1-0). Arkadiusz Milik, de Poolse aanvaller in Amsterdamse dienst, tekende in de 35e minuut voor de enige treffer van het duel.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax 35. 1-0!!! Milik! #ajaleg

Ajax domineerde de eerste helft, maar kreeg het na de rust een paar keer benauwd. Wanneer Legia Warschau de aanval koos werd een beroep gedaan op doelman Jasper Cillessen. Hij voorkwam tot drie keer toe dat de koploper van de Poolse competitie scoorde. Na een veelbelovende eerste helft, was het dus een klein wonder dat de club uit Amsterdam na de hervatting zonder tegentreffers bleef.

Legia en Ajax spelen volgende week in Warschau de return van de zestiende finales. Dat gebeurt in een leeg stadion, want de Poolse club is bestraft wegens ongeregeldheden met de eigen aanhang.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax Eriksson fluit voor het laatst. Ajax wint met 1-0 van Legia. Volgende week weten we of dat genoeg is voor de volgende ronde. #ajaleg #UEL

Wedstrijdverslag door persdienst ANP.

    • Laura Klompenhouwer