Dit schrijven andere media vandaag

OUDEKERK AAN DE AMSTEL - Een koe van boerderij Polderzicht mag voor het eerst na de winter weer de wei in. ANP REMKO DE WAAL

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

Heineken en Mexico, een goede combinatie

Mexico blijkt een goede markt te zijn voor Heineken. De Nederlandse bierbrouwer zal naar verwachting dit jaar flink kunnen uitbreiden in het land, schrijft The Wall Street Journal.

De CEO van Heineken Mexico Marc Busain wilde tegenover de zakenkrant geen specifieke groeidoelstellingen noemen, maar toonde zich uiterst optimistisch. Busain:

“Als Heineken Mexico het goed doet, dan zal Heineken in de hele wereld het goed doen”

.

De verkoop in Mexico kwam vorig jaar neer op 14 procent van de totale verkoop van Heineken, 11 procent van de totale inkomsten en 15 procent van het netto-inkomen. Volgens het Nederlandse bedrijf is Mexico een goede groeimarkt aangezien elk jaar een miljoen inwoners de alcoholleeftijd bereikt.

Philips stelt beeld scherp met Volcano

Philips heeft de overname van Volcano afgerond, schrijft het FD. In totaal legt het technologieconcern in Eindhoven 1,2 miljard dollar neer voor de Amerikaanse fabrikant van medische beeldapparatuur.

In december kondigde Philips de overname van Volcano aan. Volgens Topman Frans van Houten is het een mijlpaal voor het bedrijf, dat op stroopjacht is om nieuwe medische techbedrijven op te kopen sinds de afsplitsing van de lichttak. De zorgtechnologie van Volcano moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het patiëntvriendelijker maken van operaties, schrijft het ANP.

    • Hans Klis