Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Veel zon

Vanaf vrijdag is het enige tijd wisselvallig met vrijwel dagelijks regen en later stevige wind. Voor dat zover is, hebben we vrij rustig en droog weer met veel zonneschijn. Deze woensdagavond en in de nacht naar donderdag is het helder en vrij koud. De temperatuur daalt tot rond het vriespunt. Omdat het wat waait, wordt er geen mist verwacht. Morgen schijnt de zon volop en stijgt de temperatuur in de middag naar 6 tot 8 graden. Daarbij staat een zuid- tot zuidwestenwind die aan de kust toeneemt naar vrij krachtig, kracht 5. Vrijdag raakt het vanuit het westen bewolkt, gevolgd door perioden met regen. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig en het wordt opnieuw 6 tot 8 graden. In het weekend blijft het onbestendig. Zaterdag regent het van tijd tot tijd, zondag zijn er drogere perioden met zonneschijn.