Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Welpje voor het eerst naar buiten

Foto Koen van Weel/ANP

Een Sumatraans tijgertje grijpt naar een stuk vlees in Burgers’ Zoo te Arnhem. Het welpje en haar zusje kwamen gisteren voor het eerst sinds hun geboorte, op 1 september, in het buitenverblijf van het dierenpark. Tot voor kort waren Tess en Nonja alleen via een webcam te volgen; voor een uitstapje in de buitenlucht was het nog te koud. De tijgertweeling maakt deel uit van een Europees fokprogramma voor Sumatraanse tijgers, dat vanuit London Zoo wordt gecoördineerd. Sumatraanse tijgers zijn ernstig bedreigd. Naar schatting leven er nog 500, waarvan 350 in het wild.