Snapchat is 19 miljard waard en wil Taylor Swift als boegbeeld

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Snapchat is hard op weg om de op twee na meest waardevolle start-up ter wereld te worden, schrijft Business Insider. Het bedrijf is in onderhandeling met investeerders en mikt op een waardering van 16 tot 19 miljard dollar. Alleen Uber (40 miljard) en Xiaomi (45 miljard) zouden in dat geval meer waard zijn dan de populaire foto-app.

Als CEO Evan Spiegel investeerders kan vinden die 500 miljoen dollar willen stoppen in Snapchat, dan wordt zijn bedrijf 19 miljard dollar waard. Zo krijgt hij nog keihard gelijk dat hij in 2013 een overnamebod van 3 miljard dollar Facebook afwees. Vorig jaar haalde Snapchat al 485 miljoen dollar op, die de waarde van het bedrijf deed stijgen naar 10 miljard dollar.

Het succes van Snapchat laat de geruchtenmachine ronken. CEO Spiegel zou mogelijk Big Machine willen kopen, de platenmaatschappij van Taylor Swift. Uit de gehackte emails van Sony bleek vorig jaar al dat de baas van Snapchat graag een platenmaatschappij zou willen hebben om te kunnen promoten op zijn app.

Met meer dan 200 miljoen gebruikers zou Snapchat een goed platform zijn om bijvoorbeeld de immer populaire Taylor Swift te promoten (of andersom). Neem bijvoorbeeld haar nieuwe clip die zou makkelijk als advertentie gedeeld kunnen worden via de berichtendienst. Saillant detail: Spiegel en de zangeres hebben wel ‘een verleden’.

Amazon nu binnen een uur op de stoep

Amazon maakt de natte droom van de thuisbesteller werkelijkheid, schrijft Techcrunch. Op Manhattan biedt de internetgigant sinds gisteravond Amazon Prime Now aan, een bezorgingsdienst die binnen een uur spullen naar je adres stuurt.

Voor Prime Now betalen gebruikers 7,99 dollar voor een bijna onmiddellijke bezorging van producten zoals keukenpapier, boeken of huishoudelijke apparaten. In december experimenteerde Amazon al met een dienst die dit deed voor een bepaalde postcode, maar nu breidt het bedrijf dit uit naar heel Manhattan.

Amazon concurreert in grote steden als New York met diensten als WunWun, Postmates en Instacart voor snelle bezorgingen van huishoudelijke producten. Prime Now zal zich dus de komende tijd moeten gaan bewijzen als bezorgservice.

Santa Barbara drinkt zeewater

Californië kampt al jaren met een hardnekkige droogte. Dus nu richt de staat zich naar de zee in de zoektocht naar drinkwater, meldt The Wall Street Journal

Santa Barbara gaat zo’n 40 miljoen dollar investeren in een oude ontziltingsinstallatie, die 24 jaar geleden werd gesloten na de vorige grote droogte. Het is een kleine noodgreep. De lokale waterreservoirs beginnen leeg te raken. De centrale kan voorzien in driekwart van de waterbehoefte van de zuidelijke stad in Californië die negentigduizend inwoners telt. Het ontzilte zeewater kost een derde meer dan het drinkwater wat de stad momenteel moet aankopen in de strijd tegen de droogte.

    • Hans Klis