Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Saai meeliftspelletje

Apple hield Little Dictator lange tijd uit de App Store vanwege de ‘beledigende aard’ van het spel. Maar de Flappy Bird-kloon die Kim Jong-Un op de hak neemt is er sinds vorige week toch. In plaats van een vogeltje moeten spelers een karikatuur van de Noord-Koreaanse dictator op een raket langs obstakels als kernwapens loodsen. De vadsige ‘held’ van het spel beweegt overigens niet van links naar rechts, maar andersom. Dat is misschien het meest originele aan de game. Little Dictator probeert schaamteloos mee te liften op de controverse rond The Interview – die alweer passé is. De doelgroep is waarschijnlijk hetzelfde: mensen die van makkelijke grappen houden. Maar waar The Interview nog een verhaal en enige zelfspot bevatte is Little Dictator saai en onorigineel.