Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Kranten

AD: Demmink niet in hoger beroep

Voormalige secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie Joris Demmink zet zijn proces tegen het Algemeen Dagblad niet voort. Dat meldt AD-journalist Koen Voskuil op Facebook. In 2012 daagde Demmink het AD voor de rechter wegens onjuiste berichtgeving. De krant schreef dat Demmink in de jaren tachtig contacten onderhield met een pooier van minderjarige jongens. De rechter stelde later vast dat het AD zorgvuldig over de kwestie had bericht.