Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Real Madrid wint van Schalke 04, gelijkspel voor Porto in Bazel

Real Madrid heeft de uitwedstrijd tegen Schalke 04 in de achtste finales van de Champions League met 2-0 gewonnen. Cristiano Ronaldo opende na 26 minuten de score. Marcelo maakte in de 79e minuut de return bijna overbodig.

Ronaldo.
Ronaldo. Foto AFP / Odd Andersen

Real Madrid heeft de uitwedstrijd tegen Schalke 04 in de kwartfinales van de Champions League met 2-0 gewonnen. FC Porto verschafte zich een goede uitgangspositie door in het eerste duel van het tweeluik met FC Basel met 1-1 gelijk te spelen.

In Duitsland opende Cristiano Ronaldo voor Real Madrid na 26 minuten de score. Marcelo maakte in de 79e minuut de return over drie weken in Madrid bijna overbodig. In de score is niet terug te zien dat de Spaanse titelverdediger op halve kracht functioneerde; de ploeg won met speels gemak. Het was nog niet zo erg als vorig jaar, toen Real Madrid de Duitse volksclub voor eigen publiek vernederde met 1-6.

Huntelaar geblesseerd

Klaas-Jan Huntelaar moest zich vanavond kort na de eerste treffer laten vervangen met een blessure aan het rechter onderbeen. De spits van Schalke 04 hoopt in een ziekenhuis meer duidelijkheid te krijgen over de ernst van de blessure. De ploegen ontmoeten elkaar over drie weken in Estadio Santiago Bernabéu in Spanje.

Negen keer geel in Bazel

De Portugezen van FC Porto hebben dankzij de 1-1 vanavond over drie weken thuis genoeg aan een doelpuntloos gelijkspel om door te gaan. Bruno Martins Indi zat in het Sankt Jakob-Park in Bazel op de reservebank bij Porto en bleef daar het hele duel zitten. De Oranje-international is na de winterstop zijn basisplaats kwijtgeraakt. Hij zag na ruim tien minuten zijn ploeg op achterstand komen. De Paraguayaan Derlis Gonzalez maakte daar handig gebruik van: 1-1.

Porto dacht vlak na rust langszij te komen. De Braziliaan Casemiro prikte de bal na 48 minuten in het doel, maar na lang overleg besloot scheidsrechter Mark Clattenburg de treffer te annuleren wegens buitenspel. Dat was overigens een terechte beslissing van de arbiter, die liefst negen gele kaarten trok.

Tien minuten voor tijd kreeg Porto alsnog beloning voor de strijd voor de gelijkmaker. Basel-verdediger Walter Samuel kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand in het strafschopgebied. Clattenburg kon weinig anders dan een penalty toekennen, die feilloos werd benut door de Braziliaan Danilo.

Wedstrijdverslag door persbureau ANP.