Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Niet stijlvol? Dan toch in elk geval interessant

De bedenkers van de Tago Arc noemen het zelf „een accessoire van de toekomst”. Dan weet je dus al gelijk dat het niet de meest stijlvolle, elegante armband zal zijn. En toch is het idee achter deze hightech armband met een E-inkt schermpje wel heel interessant. Je kunt het patroon van de armband namelijk bepalen en veranderen via een app die bij de armband hoort. Dus op de armband – een eenvoudige, brede band in basiskleuren goud, zilver en zwart – kun je elk denkbaar patroon printen. Alle patronen zijn zwart-wit en kun je voor ongeveer 1 dollar kopen, maar je kunt in de app ook je eigen patroon ontwerpen. Wisselen van printje is simpel: je hoeft alleen maar de armband tegen je telefoon aan te houden, en na een paar seconden ‘springt’ het printje over op je armband. Tot nu toe werkt dit alleen met Android-telefoons. Je hoeft de armband niet op te laden en er zitten ook nergens snoertjes aan. Wél een bizar stevige prijs: 333 euro.