Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Grote bibliotheek voor Princeton

De universiteit van Princeton heeft zijn grootste schenking ooit ontvangen: een collectie van ongeveer 2.500 zeldzame manuscripten en boeken ter waarde van 300 miljoen dollar. Ze zijn nagelaten door de musicoloog, alumnus en filantroop William Scheide, die in november op honderdjarige leeftijd overleed. In de verzameling zitten onder meer de eerste zes gedrukte versies van de Bijbel waaronder de Gutenberg Bijbel en de originele druk van de Amerikaanse Verklaring van Onafhankelijkheid. (NRC)