Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Meer omzet en winst voor Wolters Kluwer

Wetenschappelijke uitgeverij Wolters Kluwer heeft vorig jaar beter gepresteerd dan werd verwacht. Het concern dat informatie en software levert aan juristen, belastingadviseurs, accountants en medici, haalde meer omzet en een hogere winst.

De omzet steeg 3 procent tot 3,66 miljard euro. De winst bedroeg 474 miljoen euro; dat is 37 procent meer dan in 2013. Zonder eenmalige baten steeg de winst 3 procent.

Nancy McInstry, al twaalf jaar bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer, is vooral tevreden over de groei in digitale activiteiten. „Wij worden steeds meer een digitaal bedrijf. Van de omzet komt nu 80 procent van software en digitale dienstverlening. Vergelijk dat met tien jaar geleden. Toen kwam 80 procent van papieren uitgaven.”

Wolters Kluwer maakt onder meer mobiele apps waarmee artsen aan het bed van de patiënt toegang hebben tot allerlei medische informatie.

Het informatieconcern groeide 3 procent in Noord-Amerika. Daar haalt het meer dan de helft van zijn omzet vandaan. In Europa bleef de omzet stabiel. „De economische situatie blijft hier onzeker”, zegt McKinstry. Daarom blijft Wolters Kluwer met name in Europa reorganiseren.

Voor 2015 voorspelt McKinstry een groei van het resultaat. Wolters Kluwer gaat dit jaar voor maximaal 140 miljoen euro eigen aandelen inkopen. Het aandeel op het Damrak noteerde vanmorgen bijna 2 procent hoger, op 27,40 euro.