Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Lust voor het oog

Android-gebruikers moesten geduld hebben, maar het verbluffende Limbo is eindelijk ook op hun apparaten te spelen. In Limbo kruipt de gebruiker in de huid van een jongen die in limbo, het voorgeborchte, of de wachtkamer van het hiernamaals, op zoek gaat naar zijn zusje. De 2D-platformgame is een lust voor het oog. Limbo roept met achtergrondmuziek die spelers het stuipen op het lijf jaagt de juiste sfeer op die men verwacht van een voorportaal van de hel. Op zoek naar het zusje moeten gebruikers puzzels oplossen om langs obstakels te komen. Daarnaast nemen zij het onder andere op tegen gigantische spinnen. Limbo is niet voor watjes. De jonge held kan op onoplettende momenten op duistere en bijzonder expliciete manieren om het leven komen. Limbo kost iets meer dan 4 euro, maar is dat bedrag dubbel en dwars waard.