Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Kunst markt

Wat Zes bedeltjes, de oudste (de twee linksboven) zijn bijna 200 jaar oud. Op 24 februari bij Sotheby’s in Londen te koop op de veiling ‘Of Royal and Nobel Descent’. Richtprijs: 500-600 pond (637-764 euro). Online catalogus: sothebys.com

Bijzonderheid De bedeltjes hebben een koninklijke herkomst. Ze waren eerst in bezit van de Duitse kroonprinses Cecile van Mecklenburg-Schwerin (1886-1954) en later van haar schoondochter, de Pruisische prinses Dorothea (1907-1972).

Goede koop? Wendy Roelofs van juwelier en antiquair Ans Hemke-Kuilboer in Amsterdam: „Honderd pond per bedeltje? Dat is heel reëel. Het muiltje met de muis erin is heel bijzonder. De kat, de hond en het klavertje vier zijn duidelijk twintigste-eeuws.”