Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Kleurloos gelijkspel Chelsea tegen PSG

Chelsea heeft zich een goede uitgangspositie verschaft voor een plek in de kwartfinale van de Champions League. Met dank aan een uitblinkende doelman Thibaut Courtois Chelsea gisteren een gelijkspel over aan het uitduel met Paris Saint-Germain (1-1). De return is over drie weken in Londen.

Chelsea was heel erg effectief in Parijs. De koploper van de Premier League had in de eerste helft aan één doelpoging genoeg voor de openingstreffer. Daarvoor was Paris Saint-Germain tot drie keer toe ook bijna succesvol. Courtois, de uitstekende doelman van Chelsea, voorkwam echter dat Blaise Matuidi, Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani met het hoofd scoorden.

Beide ploegen voetbalden aanvankelijk om vooral geen doelpunt tegen te krijgen. De treffer van Branislav Ivanovic verplichtte Paris Saint-Germain tot een meer aanvallende tactiek. Vorig seizoen volstond een thuiszege op Chelsea (3-1) niet eens voor een plek in de halve finale van de Champions League. Het uitduel in Londen ging namelijk met 2-0 verloren. Een afgemeten voorzet van Matuidi leidde na 54 minuten de gelijkmaker in. Maar liefst vier verdedigers van Chelsea keken van dichtbij toe hoe de vrijstaande Cavani raak kon kopen (1-1).

Bayern München speelde gisteren in de andere confrontatie in de Champions League doelpuntloos gelijk tegen Sjachtar Donetsk. Het duel vond vanwege het oorlogsgeweld in Lviv plaats. Bayern begon zoals gebruikelijk aanvallend maar verzuimde snel afstand te nemen. Vooral na rust werd de sfeer op het veld slechter. Halverwege de tweede helft kreeg de Spanjaar Xabi Alonso in Duitse dienst zijn tweede gele kaart.

Arjen Robben van Bayern toonde zich gisteren niet helemaal gerust op de terugwedstrijd. „Het is gewoon een goede ploeg met heel gevaarlijke spelers. We moeten geen tegengoal krijgen”

Vanavond speelt Schalke 04 thuis in Gelsenkirchen tegen Real Madrid. Vorig jaar werd de Duitse ploeg kansloos door Real uitgeschakeld. De andere wedstrijd gaat tussen FC Basel en Porto. (ANP)