Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Zembla

Duizenden ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf hebben grote problemen met hun bank. Rond 2007 kochten ze op advies van de bank een ingewikkeld financieel product dat gekoppeld is aan hun lening; een renteswap. Dit product zou ze beschermen tegen een stijgende rente. De rente daalde juist, waardoor de bedrijven veel geld verloren. Deskundigen stellen dat dit product nooit aan het MKB verkocht had mogen worden.

Zembla onderzoekt in de reportage Bang voor de bank hoe en waarom de banken de renteswap hebben verkocht.

NPO 2, 20.25-21.10u.