Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Beeldgeheimen

Nieuwe reeks afleveringen van een programma over belangrijke gebeurtenissen uit de 20ste eeuw. Aflevering 1 gaat over de crash van de Hindenburg. In 1937 explodeerde het Duitse luchtschip bij zijn aankomst in de luchthaven van Lakehurst, nabij New York. De Hundenburg was helemaal gevuld met licht ontvlambare waterstof. Het gevolg was een inferno waarbij 36 mensen omkwamen. Onder de toeschouwers waren vier cameramannen. Wat deden ze daar eigenlijk? En waarom mocht de Hindenburg niet landen in Frankrijk en Groot-Brittannië, maar wel in de VS?

Canvas, 20.40-21.05u.